Ögoninflammation, förkylning och huvudvärk = Måndag

Freja, Mat - Mellanmål

Denna veckan startar vi med vabb. Alva har fått ögoninflammation och Freja är förkyld. Mikael var hemma med dem medan jag hade engelskalektion på förmiddagen. Under lektionen började jag få en helvetisk spänningshuvudvärk som inte har släppt än, bara lättat lite efter värktabletterna. Jag har tagit det lugnt under eftermiddagen, pluggat, vilat och myst med tjejerna.

Jag tog en härlig promenad med Nellie. Förhoppningen att frisk luft skulle minska huvudvärken, men så blev inte fallet.

Tanken var att hela familjen skulle äta mellis ute på altanen, men Alva sov så gott och vi ville inte väcka henne. Så Freja och Mikael åt mellis ute och de var ute länge, Freja lekte och Mikael grejade med veden sågade och höll på =)

Risgrynspudding med varm choklad njöt lilla damen av.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Tippen x2

Freja

Natten till idag var så jobbig. Alva fick för sig att vakna klockan 12 i natt och skulle prompt gå upp och kolla på nya favoritprogrammet "Diego", ett barnprogram likt "Dora - utforskaren". Så barnprogrammet är bra, men inte mitt i natten. Det värsta är att hon skriker tills vi går upp, det gick inte att lugna henne alls. Så efter 02 somnade vi äntligen i sängen igen. *Snark*

Jag fick lite sovmorgon och vaknade till nygräddade amerikanska pannkakor och kaffe. På söndagar har Freja dans klockan 10,30. Eftersom vi är "pigga familjen" så hann vi innan dansen både åka till tippen med ett stort lass skräp och till mataffären för handling.

Vårt hus består av två våningar. På nedervåningen har vi två hallar, kök, vardagsrum, badrum och två sovrum. På övervåningen finns en liten hall, två sovrum och två stora vindar. Vi brukar inte övervåningen så mycket utan har mest haft den som förvaringsutrymme, men det ska vi ändra på nu.

Det ena rummet ska vi göra i ordning till Freja, så hon får ett eget rum där hon får plats med alla sina leksaker. Det andra rummet blir ett gästrum/kontor.

Så idag har vi lyckats få slängt en massa skräp vi samlat på oss och tömt det rum som ska bli Frejas rum. Väggarna ska fixas till och målas. Vilken färg det blir på väggarna är inte bestämt än, men får Freja bestämma så kommer det bli guldväggar =)

Rummet kommer i alla fall vara ljust med pastellfärger, om jag får bestämma, och ha mycket förvaring åt alla små pytteleksaker.Roligt att äntligen få börja fixa i ordning övervåningen. 

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Lördag

Alva, Freja

Lite "sovmorgon" fick vi idag, Freja vaknade inte fören 6,30. Här hemma räknas det som sovmorgon då i alla fall någon av flickorna gärna går upp innan klockan 6. Mysmorgon med tänd brasa och frukost i vardagsrummet. M åkte vid 8 för att marchträna inne i Göteborg hela dagen. Det är hans "fritidsintresse", att gå långt och länge ;) Nästan varje år åker han till Holland mitt i sommaren och går Nijmegen, det är en march på 16 mil som de går på 4 dagar. Alltså 4 mil per dag. Innan den marchen ska det såklart tränas mycket och gå andra kortare marcher.

Idag fick jag nog av julgardinerna i vardagsrummet och bytte ut dem till vita tunna gardiner istället. Jag är inte helt nöjd med resultatet, får se om det blir några andra senare men för tillfället får de hänga kvar. Fortsatte sedan att rensa och städa. Dammsugaren har gått varm då Nellie börjat fälla och det är vita hår överallt! Vit hund och mörka golv är ingen bra kombo.

Tjejerna har målat och lekt under tiden jag har rensat och städat. Det är så roligt att höra dem leka tillsammans även om de bråkar lika mycket som de är sams. Försökte förklara för Freja att det är svårt för Alva att leka så styrda lekar som Freja vill göra. Hon blir jättearg på Alva när hon inte gör "rätt".

Nu sover Alva lite middag och Freja kollar på nya favoriten Winx club på tv. När de vilat färdigt ska vi åka in till syrrans familj i Göteborg och fira kusinerna som fyllt 9 och 10 år ❤

Stapla och bygga torn är roligt!

Nu har vi börjat potträna Alva lite smått och idag har det gått jättebra. Hon har inte visat något intresse för pottan innan och då är det svårt att sluta med blöjan men nu säger hon själv att hon vill ha trosor istället för blöja så då är det bara att köra på.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer