4 blir 5

Alva, Familj, Freja, Gravid med lillasyster

I februari kommer vår familj utökas av ytterligare en liten, liten människa. Vi längtar såååå mycket efter den lilla bebisen och är galet nyfikna om det är en lillasyster eller lillebror som gömmer sig i magen, förhoppningsvis får vi svar på den frågan 30/9 då det är dags för rutinultraljud.

​Två stolta tjejer som längtar efter bebis. 

Många tankar går till att försöka klura ut vem som kommer ära vår familj med sin närvaro. Kommer bebisen vara lugn, försiktig, nyfiken och förnuftig som Freja eller kommer den vara lika viljestark, envis, busig, kramig och glad som Alva eller kommer det bli en mix av dem båda två. Så nyfiken på att träffa dig, lilla pyret ❤

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Påfyllning i höstgarderoberna

Alva, Freja, Tips/DIY

Då var det återigen dags för lite uppdatering i tjejernas garderober. Just nu tycker jag det är så fint med milda, pastelliga, kläder utan för mycket galna tryck på. Hellre ett par mönstrade byxor till en enfärgad tröja än tvärtom. Jag ändrar stil otroligt mycket och snabbt, när Freja föddes älskade jag färgstarka och mönstrade kläder, typiska Molokläder. Men när Alva föddes var jag mer inne i romantik och spets, sådana där übergulliga kläder som jag hatade några år tidigare.

Just nu är det i alla fall enfärgade basplagg som man kan matcha med det mesta som går hem. Lite tryck och glitter skadar inte, men det får inte vara för dominerande. Galet mycket krav på lite barnkläder.

Här nedan syns en del av beställningen från NextDirect. En underbar webbutik i England med billiga, fina kläder och speciellt alla deras baskläder som är så otroligt fina. Kläderna är mjuka och sköna och har en bra kvalité.

Ovan: Ett 3-pack t-shirts till Freja i härliga färger. 127 kr

Nedan: Ett 3-pack t-shirts till Alva med fina, enkla tryck och härliga färger.

Nedan: Några fina tunikor/t-shirts till Freja med tryck som hon kommer älska!

Kläderna beställdes i söndags och redan i tisdags fanns de att hämta ut på utlämningsstället. Man kan också få deras paket hemlevererat men måste då vara hemma för att ta emot och det hade jag ingen möjlighet till denna gången. Gratis frakt erbjuder de också. Toppen!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Dela rum med sin syster...

Alva, Freja, Gamla huset

Förra sommaren hämtade vi hem två helt underbart fina växasängar från mamma och pappa i Örebro. Det roliga med dessa sängar är att jag sov i dem när jag var liten (japp i båda två, lyxen att ha två sängar i barnrummet är att man kan byta sovplats när som helst), men även min faster använde dessa sängar när hon var liten. Det är en lokal snickare i de värmländska skogarna som en gång för många år sedan byggde en hel sängserie med två växasängar, nattduksbord, en spegelbyrå och en vanlig byrå. Mamma köpte hela detta setet på en auktion när jag var mindre och nu används dessa underbara möbler av mina flickor. Härligt med möbler som har en historia.

När vi förra sommaren hämtade hem dessa så fick Alva i samma veva flytta ur vårt sovrum och in tillsammans med Freja. Tanken var att hon i början inte skulle känna sig lika ensam som att sova i ett eget rum och Freja var då lite för liten att få ett eget rum på andra våningen så detta blev en bra kompromiss.

Nu har ett år gått och de har delat rum hela denna tiden. Rummet är i bra storlek, med mitt ögonmått mätt så är det kanske 12 - 15 kvm, men för två små med en herrans massa leksaker så är det knappt någon golvyta kvar. Så det dåliga samvetet börjar träda in hos mig... att de är tvingade att dela rum med varandra, inte ha plats för sina leksaker och behöva dela på allt. Inte för att det här med att dela på allt är dåligt, det tycker jag egentligen bara är bra. Att man redan från tidig ålder lär sig att inte klamra sig fast vid "sina" saker utan faktiskt kunna dela med sig och ändå veta att man får tillbaka den senare. Vi har jobbat mycket med det genom åren och nu är det sällan tjafs om leksakerna här hemma.

Jag har börjat förbereda lite smått för att Freja ska flytta upp till ett rum på andra våningen, men det är inte färdigt ännu så det dåliga samvetet att de måste dela rum ett tag till får hänga kvar.

Men igår upptäckte jag en av de fina delarna med att dela rum med sin syster. Vid läggningen så höll jag på att fixa i ordning i huset, göra välling osv. varpå jag kollar in hos tjejerna som då har lagt sig tillsammans i Frejas säng och läser saga ihop. Det såg så mysigt ut ❤

​Så ibland kanske det inte gör så mycket att det är ont om plats och förvaring, ingen golvyta att tala om och tvingas dela med sig av allt med sin syster, när det kommer så här fina stunder som de har tillsammans. 

Syskonkärlek💗

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer