Bra start på veckan??

Gravid med lillasyster

Alla dagar blir inte som man tänkt sig...

Dagen började bra med sovmorgon, vakna själv hemma, äta frukost i soffan och kolla på favoritserien. Tjejerna sov inne i Göteborg i natt hos moster ❤ Det är gott att bara få vara helt själv ibland, speciellt när man inte mår så bra. Den senaste tiden har jag sovit dåligt på nätterna, vaknar varje morgon med huvudvärk och känner mig konstant trött och hängig, sen lägger vi till lite foglossning på det, och humöret är inte på topp.

Så en natt utan barn som vaknar, ingen klocka som tvingar upp mig och en lugn morgon innan besök hos mödravården var precis vad jag behövde. Trodde jag i alla fall...

Som sagt så var det dags för besök hos mödravården idag. Det började bra med provtagning som visade bra blodtryck, bra blodvärde och glukosvärde och inte mycket viktuppgång. Barnmorskan lyssnade på lillans hjärtljud som lät fina.
Sen tog hon upp den frågan som jag ignorerat sedan pluset på stickan... FÖRLOSSNINGEN! Hur ville jag göra denna gången? Är det kejsarsnitt jag vill ha eller vaginal förlossning? Barnmorskan är ny för mig så hon undrade vad som hände under Frejas förlossning, jag bröt ihop nästan omedelbart.
Jag vill inte föda vaginalt, men jag vill heller inte föda med kejsarsnitt. Det gör det hela lite svårare att bearbeta! Jag vill bara ha min lilla bebis i famnen utan att vara rädd och utan att känna någon som helst smärta. Går det?
Nä, jag inser ju såklart att jag måste ta tag i rädslan inför förlossningen nu. Remiss till Aurorabarnmorska (specialutbildade barnmorskor inom förlossningsrädsla) är skickad och jag har även bokat in mig och Mikael på profylaxkurs för omföderskor. Hur det än blir så hoppas jag på en bra förlossning! Jag tror det blir vaginalt då de är mycket restriktiva med beviljandet av kejsarsnitt. Jag hoppas få en fin upplevelse och jag vet att vi får det finaste av allt till slut. MÅLBILDEN har jag klar för mig, nu ska den bara bli verklighet också. ✨


Efter besöket på mödravården kände jag mig trött och sorgsen... kraften gick liksom ur mig.

Jag tog mig i alla fall till affären och handlade lite, väl där ringer Försäkringskassan. Alltså dessa fyrkantiga myndigheter som inte kan eller vill (!?) förstå olika saker även när det förklaras hur tydligt som helst.
Jag ska inte gå in på ärendet då det är galet tråkigt och gör mig så galet irriterad, men förhoppningsvis löser det sig snart.

Idag var ingen bra dag, varken psykiskt eller fysiskt. Så kan det vara ibland och det är helt ok att inte vara på topp hela tiden! Imorgon hoppas jag på en bättre dag, med mindre smärtor och bättre humör 💗

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Helgens fynd

Tips/DIY

I helgen var jag med och "arbetade" på en barnmarknad... Jag fyndade även så himla fina kläder till tjejerna. Det blev mest byxor till Freja och Alva, till bebisen hittade jag även en hel del grejer... några bodys, en del byxor och några pyjamasar.

Nedan visar Freja upp några av fynden. Lilla fotomodellen ❤

Onepiece, knappt använd för 30 kr! Frejas favorit från första ögonblick.

Supersnygga kängor från Superfit, för endast 20 kr!! De är inte slitna någonstans och ser knappt använda ut. Nypris för dessa kängor är cirka 600 - 700 kr. Bra fynd 😁

Mysdress från Adidas för 60 kr.

Vindfleece från Polarn & Pyret för 100 kr och ett vinterställ med thermobyxor och täckjacka från Fix för 295 kr.

Nya Blingothigts hittade jag också... kolla så snyggt mönster de har 😍

Alltså det är galet så mycket bra fynd man kan göra på dessa marknader, men det gäller att vässa armbågarna och vara tidigt på plats så man kommer in snabbt. Det som visas över är bara en bråkdel av det som införskaffades, Alva och bebis fick även de en hel del kläder och jag hittade även några Barbiehästar och My little pony's som blir perfekta i julklapp.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Fredag, sol och ledigt 🌳

Gravid med lillasyster

Äntligen fredag! Mina 4 arbetstimmar är gjorda och jag njuter nu av lugnet själv hemma. Solen lyser och löven yr runt i luften, härlig höstdag som ger massor av energi.

En tuff vecka kan bockas av som har innehållit en stor oro och nervositet för en kär anhörig som genomfört en stor operation. Den var tuff både psykiskt och fysiskt men den verkar ha gått bra och läkarna är positiva ❤ Nu är det den långa väntan innan provsvaren kommer som ska härdas ut, vi får gå på läkarnas expertis och erfarenhet i nuläget och glädjas åt att allt såg bra ut.

För min egen del så har första veckan som halvtidssjukskriven gått bra. Jag har inte haft lika ont i fogarna och mår bättre i allmänhet då stressen i vardagslivet lagt sig. Jag hoppas verkligen att de värsta veckorna med foglossningen har passerat och att det nu vänder till det bättre.

I tisdags gick vi in i gravidvecka 24... tiden tickar på och på måndag är det dags för barnmorskebesök igen. Jag har inte varit där sedan vecka 10 (tror jag det var). Som omföderska har man inte lika många besök till barnmorskan inbokade som när man är förstföderska.
Nu längtar jag till gravidvecka 28, då kan jag äntligen få börja med vattengympa hos sjukgymnasterna. Det är otroligt skönt att få plaska runt i 34° vatten, känna sig viktlös en stund och inte känna några foglossningssmärtor.

Igår var vi till Äskhults by och tog lite fina kort i den vackra naturen. Magen växer och även lillan däri. Nu gör hon lite mer väsen av sig och sparkar hej vilt under vissa stunder.

Nu är det dags att vila en stund innan helgens planer sätter in....

Ikväll och imorgon kommer jag "jobba" på en barnmarknad i Åsa. Där kan man lämna in begagnade pryttlar till försäljning för att sedan komma och hämta pengarna när marknaden är över. Där säljs det mesta som är barnrelaterat och man kan göra en massa fina fynd. Jag hoppas kunna hitta ett fodrat regnställ till Freja och lite annat smått och gott till töserna. Även kläder till lilla "S" ska jag leta efter. Tydligen har jag sålt av det mesta från när Freja och Alva var små bebisar 😉

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer