Januari

Familj

Då var sista dagen på årets första månad snart slut.

Vilken månad!! wow, vi kämpade och oroade oss en massa inför husvisning och försäljning av huset. Oroliga att ingen skulle vara intresserad, att det inte såg tillräckligt fint ut i verkligheten än vad bilderna i annonsen visat. Oroliga att inte ens få utgångspriset som var det lägsta vi kunde gå för att ha råd med nybygget av drömhuset. Det hade kännts fruktansvärt tråkigt att behöva leta efter ett billigare hus att bygga när vi nu förälskat oss i den modellen vi valt. Men det kom 35 familjer/par till visningen 6 av dessa var sedan med på budgivning som satte igång redan samma kväll som visningen och avslutades två dagar senare, då med en rejäl vinst!! Vilken lättnad och glädje vi kände... nu har vi inte bara råd att bygga vårt drömhus, vi har även råd att göra de extra tillval vi drömt om ☆

Januari är antagligen den sista månaden som vi "bara" har två barn i familjen ♡ tänk snart har vi en liten lillasyster hos oss! Som vi längtar!

Januari sägs vara årets fattigaste månad, men jag har aldrig känt mig så rik som jag gör nu! Rik i hjärtat av min underbara familj som alltid finns där och ställer upp ♡

Rik på den kärlek jag har till mina två underbara flickor som är obeskrivlig. Den växer sig starkare och starkare för varje dag som går - även de dagar då gränserna tänjs till max, tålamodet tryter och orken är obefintligt!

Rik på den kärlek jag har till min man - min bästa vänsom jag snart hängt ihop med i 15 år ♡ som tillsammans med mig skapat det vackraste som finns, vår underbara barn ♡

Nu väntar resten av detta året med ankomst av en ny familjemedlem, tillfälligt boende och bygget av vårt drömhus. Många prövningar kommer vi genomgå, men vi gör det tillsammans och kommer bli starkare efter varje gång ♡ 2017 vi är redo!!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Opepp!

Gravid med lillasyster

Åå är så opepp just nu!
Trött så in i bänken, orkar inte göra något eller ens försöka starta något "projekt". Så less att inte ha någon kraft i kroppen, inte kunna gå utan smärta eller resa mig utan en massa ljudeffekter.

De senaste nätterna har jag haft så mycket förvärkar och knappt sovit en blund. Det tär på psyket att inte få tillräckligt med sömn. Nu är båda tjejerna hemma från förskolan, Alva är lite förkyld och hostig och Freja åkte på en allergisk reaktion (mot något ovisst) så henne vill jag ha hemma för att ha koll så inte reaktionen blossar upp mer utan försvinner med medicinen hon fått.

Känner mig som den tråkigaste mamman i världen som inte orkar göra något!
Tur de kan leka med varandra i alla fall.

Pannkakor blev det till lunch 🐱 lätt, gott och snabblagat!

Idag går vi även in i gravidvecka 38. Helt galet ändå... snart har vi vår lilla bebis här.

Vi har haft så mycket annat, och har fortfarande, att tänka på med husbygget, husförsäljning och utflyttningsdatum som närmar sig så förberedelserna och boandet inför lillasysters ankomst har hamnat lite i skymundan. Det låter kanske hemskt, men har hela tiden tänkt att det är så lång tid kvar innan hon kommer... men nu kan det verkligen ske när som helst! Dags att packa BB-väskan kanske?!

Har hon inte kommit innan BF (20/2) så har vi en tid bokad för ev. igångsättning.

Alva frågar varje dag jag hämtar på förskolan om bebis kommit än ♡ Hon längtar såå mycket efter lillasyster nu!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Allergisk reaktion

Freja

Natten till igår fick Freja en massa utslag, som eksemfläckar, över hela kroppen. Dessa kliade såklart jättemycket.

Min första tanke var att det kom efter hon badat (hemma i badkaret) på söndagskvällen och vi glömde smörja kroppen efteråt... att hon då fått "torreksem". Jag smörjde henne noga på morgonen och hon fick åka till förskolan. När jag sedan hämtade henne hade det blossat upp ännu fler fläckar och det kliade oerhört mycket på henne. Smörjde med eksemsalva och lät henne gå utan kläder hemma för att få "lufta" kroppen så mycket som möjligt.

Imorse när hon vaknade var den ena handen och ena foten svullna och kliade massor och "fläckarna" hade inte blivit bättre. Så en tur till vårdcentralens drop-in mottagning blev morgonens plan!

Läkaren konstaterade att det inte var eksem utan att Freja fått en allergisk reaktion mot något hon ätit i söndags. Vi har tänkt och tänkt och tänkt, men inget konstigt stoppade hon i sig då. Ett mysterium!
Nu får hon allergitabletter två gånger om dagen tills det försvinner, minst 5-7 dagar.

  

♡ Underbara Freja ♡

Nu är vi åter hemma och lite pannkakor ska lagas till lunch. En lugn dag väntar, allergimedicinen Freja fått kan göra henne lite trött och dåsig... får se hur det artar sig för henne men hoppas vi orkar gå ut en sväng och njuta av solen som är på besök.

Kram J.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer