🌸Ensamma hemma🌸

Tyra

Freja och Alva är på förskolan, Mikael åkte till Kungsbacka för att fylla kylskåpet och mormor åkte precis hem till Örebro. Helt tyst hemma med bara lilltjejens snusande andetag. Gott att vara hemma trots en natt med mindre sömn och en episod med slemkräkning. Läskigt när hon varken får upp eller ner slemmet utan det fastnar och täpper till. Efteråt nös hon jättemycket och vid varje nysning kom lite slem upp i näsan. Tacka vet jag nässugen som fick rensa ut näsan.

Nu ska vi passa på att vila en stund innan tjejerna ska hämtas på förskolan. 🌸

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Bara att vända i dörren... tillbaka på BB

Tyra

Idag hade vi planerat att lämna BB's trygghet och åka hem. Hem till de finaste storasystrarna, hem till vardagen, hem till ett liv som trebarnsfamilj. ♡

Läkarundersökning av lillan var gjordes igår och hon fick godkänt. Vi fick dock träffa läkaren ytterligare en gång på morgonen eftersom hon kräkts så mycket slem inatt. Läkaren lyssnade och kände men tyckte vi kunde åka hem då slemmet brukar släppa efter de två första dygnen.

Väskorna var färdigpackade, vi hade precis städat undan allt i rummet och var redo att bli utskrivna. Då kräks lillan så mycket så hon inte får luft. Slemmet fastnade i luftvägarna och lossnade inte på en gång. En barnmorska hjälpte lilltjejen och hon började andas igen. Barnläkaren var kvar på plats så hon kom och undersökte henne ytterligare en gång. Hennes rekommendation var att vi stannar en natt till på BB för observation. Självklart tog vi hennes råd och stannade. Så nu är vi tillbaka på rummet eller tekniskt sett lämnade vi aldrig rummet men men 😉
Bara att packa upp igen, krypa ner i sunkmysbyxorna (som verkligen behöver en tvätt 😂) och bosätta sig i rum nr. 13 igen.

Vilken trygghet det ändå är att ha personalen en knapptryckning bort, med tanke på mitt förra inlägg blir det nu ännu mer påtagligt hur olika vården är på olika ställen men i samma land.   

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer