SF kids play + rabattkod till er

Samarbete, Tips/DIY

Inlägget är i samarbete med Smartson.se och SFkids play

Vi har blivit utvalda av Smartson att testa appen SFkidsplay under sommaren och delge vad vi tycker om den.

Både jag och barnen gillar appen jättemycket. Det finns jättemånga olika program att välja mellan, bland annat barnens favoriter "Mia" och "Riktiga Pippi". Själv blev jag mycket glad att de hade med Skrållan, Bullerbyn och Bröderna Lejonhjärta, även om den sistnämnda är lite väl läskig för dem att kolla på än.

Vi har inte hunnit utforska alla program ännu, men idag när det blåser ute och regnet kommer och går passade det perfekt för lite tid framför surfplattan. Mysigt att krypa ner tillsammans i soffan i uterummet, höra blåsten och regnet smattra på fönstret samtidigt som man får kolla på sina favoritprogram.

Vill ni testa SFkidsplay gratis i 2 månader?
Registrera er i så fall på hemsidan (HÄR ) och använd koden "SMARTSON2017" under rabattkod.
Ladda sedan ner appen SFkids play på GooglePlay eller Appstore!

#smartson #sfkids #sfkidsplay

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Jag blir så j-la lack!!

Husbygge

Detta inlägg skrivs i rent vredesmod!

Jag blir så trött, less och ledsen när människor inte kan unna andra människor lycka utan bara ska jävlas om allt, konstant!

Jag brukar inte bry mig så mycket om människor som tycker annorlunda utan låter folk tycka vad de vill utan att lägga så mycket tid och ilska på det.

Men när någon missunnar någon annan lycka...Det kan jag gå i taket på!

När det kommer till vårt bygglov så har grannfastigheten från första början satt sig på tvären om nybyggnation bredvid deras hus. Det vi inte har förstått är hur de för några år sedan kan ha godkänt ett förhandsbesked på nybyggnation på exakt den marken som vi nu ska bygga vårt hus på.

Idag ringde vår handläggare på kommunen och berättade att grannarna klagar även på den nya placeringen av garaget... den placering som vi gjort om för att tillgodose deras önskemål/krav så mycket som möjligt utan att förstöra tomten. Idag kom de med nya "krav" på att vi ska flytta garaget ytterligare 5 meter in på tomten, alltså 9 meter från tomtgräns åt deras håll. Handläggaren tycker att vi redan i dagsläget har tillgodosett många av deras önskemål, att vi kan tänka oss att placera garaget på en sämre plats, enligt oss, för att inte störa deras utsikt från altanen, men visst garaget kommer hamna så vi "stör" utsikten från något av deras fönster och ytterdörr.... men ärligt talat! man kan väl inte käva att inte se något av ett hus eller garage från någon dörr, fönster eller uteplats runt om hela huset. Då hade det varit omöjligt att bygga nytt någonstans.

Förutom att vi flyttar garaget har vi gått med på att dra en helt ny väg parallelt med den väg som går utanför deras hus, bara för att de var missnöjda med biltrafik utanför huset. Det ska även tilläggas att det inte är de som äger den vägen.

Vad som framkom idag vid samtalet med handläggaren är att de missförstått ritningar och vad ett förhandsbesked är när de godkände det för några år sedan. De verkar ha trott att den fyrkant som kommunen placerat ut på kartan (för att illustrera ett hus) är den exakta placeringen där huset ska ligga. Så är såklart inte fallet eftersom ett förhandsbesked bara visar att denna mark är OK för nybyggnation av 1 ½-plans villa. Men de kan ju inte veta vilken av alla 1000 olika husmodeller som tomtköparen väljer att bygga! Vi har valt ett 1-plans hus med lantlig stil som passar in omgivningen. inget uppseendeväckande eller konstigt hus.
Det känns så tråkigt att två människor kan förstöra så mycket! Det är vår dröm som håller på att gå i kras. Vi har nu ingenstans att bo, tillfälliga boenden kan lösas under kortare tid, men inte i längden... det mår inte någon av oss bra av, varken barnen eller vi.

Vi försöker att inte tappa humöret och försöker njuta av sommaren och ledighet tillsammans, men det är svårt när våra tankar hela tiden går till huset och irritationen för vad de ska hitta på för nytt att klaga på!

Det är synd om dessa människor som för flera år sedan inte förstod vad ett förhandsbesked innebär och att de då missförstått var tomtgränserna ska gå någonstans. Hade de inte godkänt förhandsbeskedet då hade vi inte behövt lägga ut ca 100 000 kr på avstyckning hos Lantmäteriet och bygglovsansökan... det är inte så att vi gör detta för att jävlas, det är inte så att vi skiter pengar och kan strö dem vilt omkring oss... Detta är vårt framtida hem vi försöker skapa. Förhoppningsvis löser det sig och vi får bygglovet, och det snart eftersom varje vecka som går gör att vi står bostadslösa ytterligare en vecka i slutändan.

Vi fortsätter drömma om vårt fina hus med de stora vackra fönstrena med denna utsikten! Vi kommer inte ge upp vår dröm, någonsin!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

5 bästa inköpen till bebisankomst

Innehåller affiliate-länkar

Inlägget innehåller sponsrade länkar och tips-länkar utan sponsring

Våra 5 bästa bebisprylar

När Tyra föddes var jag rätt noga med vilka inköp som skulle göras, vad vi kommer använda och vad vi struntar i att köpa. Känner ändå att jag har lärt mig efter 2 barn tidigare vad som brukas och vad som bara tar plats när en ny liten familjemedlem kommer.

Emmaljunga NXT90 - Alltså vår fina vagn. Denna köpte jag helt ny (har haft x antal vagnar till barnen men alla har varit begagnade). Denna gången, vår sista lilla bebis, ville jag investera i en bra vagn... eller rättare sagt jag ville köpa den vagnen som jag verkligen ville ha och ingen liknande till ett billigare pris. För det är ju oftast det som blir anledningen att man kanske väljer en vagn som är likvärdig en annan men inte lika känt märke osv.

Bild lånad från Emmaljunga.se

Baby Brezza - Ersättnings- och vällingmaskinen är guld värd i alla lägen här hemma. Vi älskar den! Man ställer in maskinen efter de olika ersättningarna/vällingsorterna så värmer maskinen upp och blandar ihop det på bara några sekunder. Efter att ha uppfostrat 3 "ersättningsbarn" är jag helt såld på denna maskin. Så galet snabbt och enkelt att göra ersättning. Ingen mer spilld, för varm, för kall ersättning =) Enda nackdelen är väl priset... Lite väl saftigt!

Bild lånad från Jollyroom.se

Newborn seat till Stokkestol -En insats som bebisen kan använda från nyfödd och upp tills den kan sitta själv. Perfekt för den lille att komma upp i samma höjd som alla andra vid middagsbordet, det är ju inte så kul att ligga på golvet varje gång det är matdags för övriga familjen. Nu kan den lille också vara delaktig och blir mycket mer nöjd.

Bild lånad från Stokke.com

Bedside crib - Denna säng hade jag inte tänkt köpa från början, men eftersom vi bor tillfälligt i en liten sommarstuga så skulle vi inte få plats med en vanlig spjälsäng till Tyra, och jag vill inte ha henne i samma säng som jag själv sover i eller bredvid Freja och Alva. Så lösningen blev en bedside crib från Jollyroom som passade perfekt i vårt lilla sovrum. Varje centimeter av rummet är utnyttjat till max.
Jag är mycket nöjd med denna säng. Perfekt att ha ståendes bredvid min egen säng utan spjälsida uppe. Vi ligger bredvid varandra och hon får närhet utan att jag behöver vara orolig att hon ramlar ut eller att någon lägger sig på henne. Tyra älskar också sin säng och somnar snabbt och sover lääääänge i den.

Bild från Jollyroom.se

Babyskydd -Ett lätt, smidigt och såklart säkert babyskydd att ha i bilen var en självklarhet för mig. Vi har använt Brio Primo (numera Britax Primo) till alla tre tjejerna. Det är väldigt smidigt att ta i och ur bilen, bebisen sitter gott i den också. Vi har haft två isofix-baser, en i vardera bil, så det har bara varit att klicka i och ur stolen hur lätt som helst.

Dessa produkter har fungerat bra för oss och jag vill gärna rekommendera dem, men alla är olika och bara för att de varit användbara för oss behöver de inte vara det för alla såklart. Har ni några tips på bebisprylar som ni vill tipsa om? Lämna dem gärna i kommentarsfältet.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer