Bananpannkaka, kvalitetstid och gamla VHS-filmer

Mat - Barnmat , Mat - Mellanmål

Höstlovet fortsätter i sitt härliga lunk. Vi vaknar galet tidigt på morgonen, är ute när vädret tillåter, hjälper brorsan att flytta, myser framför brasan och kollar på gamla hederliga VHS-filmer.
Freja och Alva bråkar inte alls lika mycket som de gjorde innan vi åkte. Värmland har satt sin lugnande kraft över dem ❤

Igår lagade jag ett lite godare mellis till barnen... Bananpannkaka

2 mosade bananer
några msk vetemjöl... men det går att byta mot nyttigare som havregryn, grahamsmjöl eller inget mjöl alls 😉
3 rätt stora ägg

blanda samman allt och stek. Gör dem inte för stora i stekpannan, det blir svårt att vända dem då.

Vi lyckade med lättvispad grädde och sylt till. Mumma!
Alla tre barnen gillade dem. Tyra fick lite pannkaka delat i småbitar som hon glatt mumsade i sig. ♡

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Blåsig Måndag

Familj

Utsikten över tjärnet från huset är så vacker ♡ 

Hej på er!

Redan måndag eftermiddag.. Dagarna går så ruskigt fort samtidigt som de är hur långa som helst!

I dag vaknade Tyra 04.50 och skulle glatt berätta om sin nått, högt och ljudligt 😉 Så vi tog vårt puck och pack ner till soffan, tände brasan och myste. En stund senare kom Freja följt av Alva tätt därefter ♡ En tidog morgon som resulterat i en lång dag.

vid 8.30 begav jag och Nellie oss ut på en långrunda... 1 h och 45 min senare var vi hemma igen. Otroligt skönt att koppla bort allt för en stund och bara traska på, njuta av den värmande solen (trots att det var nollgradigt) och lyssna på lugnet. Härligt och välbehövligt

Bjuder på lite bilder från gårdagen... Blåsigt, kallt men skönt med frisk luft i lungorna ♡♡♡

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Tidsomställning, flytta och att lämna Nellie ♡

Alaskan husky

Hej på er!

Hoppas ni mår bra denna söndag ☀️

Alltså vad är grejen med den här tidsomställningen egentligen? Det blir mörkare snabbare på eftermiddagen och vi måste gå upp ruskigt tidigt på morgonen... Barnen sover gärna inte en timme längre om man säger så. klockan 4 vaknade Tyra, Freja strax därefter tätt följt av Alva. Jag och mamma kämpade för att de skulle somna om... men utan lycka!
Tur jag har en så snäll mamma som lät mig sova några timmar till ♡ Hon är guld värd! Den bästa av de bästa

Nu ligger Tyra helt däckad i soffan och sover, sover, sover. Freja och Alva leker med gamla barbiedockor på övervåningen... de bråkar lika mycket som de är sams, men just nu får de reda ut bråken själva. Ska jag lägga mig i skyller de bara på varandra hela tiden så det blir nästan bara värre.

Brorsan fick tillträde till sitt nya hus i fredags så de här dagarna har vi grejat en del där, kört möbler och lådor. Kollat ut var hundgården, till Nellie, ska stå och den ska byggas upp nu i veckan. Nellie ska stanna kvar här nu när vi åker hem igen... Hon ska gå bo hos brorsan medan vi är i Spanien ♡ kommer kännas galet tomt hemma de närmsta veckorna innan vi åker.... men här kommer hon ha det såå bra! 

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer