Hibiskus 🌺

Nerja - Spanien
Hur vackra är inte dessa blommor? Hibiskus är nog en av de finaste blommor som finns, verkligen en favorit hos mig och här kan jag frossa i dessa makalösa hibiskustråd och vackra färger på blommorna. I området där vi bor finns flera träd och buskar med blommor i alla möjliga olika färgställningar, underbart att bara gå runt och njuta av deras skönhet.


Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Frigiliana

Nerja - Spanien, Alva, Freja, Tyra

Utflykt till Frigiliana

God morgon!

Detta inlägg skulle egentligen kommit upp för en vecka sedan, men bättre sent än aldrig så kommer det idag istället.

Ett av mina favoritställen runt Nerja är den lilla bergsbyn Frigiliana. Den är välkänd för sina vackra hus, gränder och såklart den slående utsikten. Byn ligger en bit upp i bergen och tar ca 10 min med bil att ta sig hit. Det går även att vandra upp och man ska kunna gå längs den torkade flodfåran men just nu är den avstängd på ett ställe pga rasrisk, men det ska gå att fortsätta ändå men då en bit på bilvägen. Vi har inte testat att gå upp själva, men hoppas kunna göra det någon gång under vår vistelse här.

På torsdagar är det marknad i Frigiliana och förra veckan åkte vi dit, underbart väder och inte så mycket folk gjorde det til en fin dag. En stund på lekplatsen hann vi med till tjejernas glädje, en av de bättre lekplatser vi hittat här, med massor av olika saker att göra så hit kommer vi garanterat åka igen!

Är ni i Nerja någon gång så rekommenderar jag verkligen ett besök i Frigiliana, så vackert!

Jag glömde fotografera självaste byn upptäckte jag så här i efterhand, den får jag visa er efter nästa besök helt enkelt.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Hot cocoa and fuzzy socks kind a day ♡

Familj, Nerja - Spanien

Hej fina ni!
Jag trodde innan vi kom till Spanien att jag skulle kunna lägga mer tid på bloggen än vad jag gjort tidigare... men jag har verkligen inte haft någon tid alls att sätta mig ner och skriva inlägg eller ens surfa in på de bloggar jag följer. De inlägg som kommit upp tidigare har skrivits i all hast, oftast på toaletten då jag oftast får vara där själv en stund... och det har inte känts så roligt! Jag vill kunna lägga ner tid på de inlägg jag gör och kontrollera så inga stavfel eller liknande kommit med, såg att senaste inlägget innehåller massor av fel, då jag bloggade från mobilen och den väljer ju egna, knasiga ord istället.

Dagarna här i Spanien är fullspäckade med måsten... eller kanske inte så mycket måsten egentligen, jag skapar nog en massa måsten själv och därbland att underhålla barnen, se till att de har något att göra och vid läggdags kunna sammanfatta dagen som en bra och rolig dag. Med de kraven skapar jag en måsten, måsten att underhålla, hitta på aktiviteter och utflykter. Det har inte heller varit lätt när Mikael varit sängliggandes i flera dagar och inte kunnat hjälpa till det minsta. Min underbara mamma hjälper och stöttar mig massor, följer med på alla våra (mina) upptåg och ideér, utan henne hade jag tappat förståndet för länge sedan.

Idag regnar det, verkligen öser ner från himlen och vi bestämde oss för att ha en hemmadag, min mamma, pappa och bror (som kom hit igår) åkte iväg till Malaga en sväng. Freja och Alva hoppade ner i badkaret direkt efter frukost och badade läääänge, två små russin som tillslut kom upp ur vattnet. Mikael och barnen spelade lite spel och målade efter det medan jag städade iordning lite... Skönt att få röja upp och dammsuga av.
Just nu i skrivande stund har jag stängt in mig i sovrummet, krypit upp i sängen med en stor påse Polly bredvid mig och en snusandes Tyra i resesängen. Mikael och tjejerna kollar på Hitta Doris på nedervåningen och jag upplever den sköna känslan av en stund för mig själv. Jag mår som bäst när jag får vara själv ibland då tankar jag på min energi och blir en solklart bättre mamma och fru. Det behövs inte länge... men en liten stund om dagen, bara få vara för mig själv och inte behöva underhålla/ha koll på tre ungar hela tiden.

Hoppas regnet upphör framåt eftermiddagen så vi kan komma ut en sväng, annars gäller det att gnugga energiknölarna och komma på bra inneaktviteter med de begränsade sakerna vi har med oss.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer