2018, Bring it on!!

Jag och Tyra laddar inför nyår genom att T sover en lååång vila och jag ligger i sängen bredvid slökollar serie på plattan och bara softar.

Resten av familjen åkte iväg på en liten utflykt, men jag trivs väldigt bra just precis här, just precis nu!

Hoppas ni får en fin nyårsafton och ett kick ass-2018 🤘

Jag kommer säkerligen sova gott eller natta nån liten tjej vid tolvslaget... eller byta blöja som jag gjort många av de senaste tolvslaget. Men ledsen för det är jag inte, jag myser gärna med mina fina döttrar när klockan slår nytt år om det är ute och kolla fyrverkerier eller liggandes bredvid dem hemma i sängen spelar mig ingen roll ❤

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

☆September - December 2017☆

Årsresume

September

September månad fick gå till återhämtning efter operationen och Mikael var fortfarande hemma och hjälpte till med barnen.

Jag var på en fint anordnad 40-års fest för en vän, det tog på krafterna mycket men var klart värt det.

Mikael röjde på tomten en hel del och vi drömde och planerade för att kunna anlägga en pool när huset är byggt. Grovutstakning kom kommunen och gjorde, då mätte de in hus och garage och satte pinnar i marken där byggnaderna ska ligga.

Jag, Freja och Alva tog en spontantur till Astrid Lindgrens värld, bodde i en av de nya fina stugorna och hade två jättemysiga dagar i parken.

Min födelsedag firades med en tårta vi var tvungna att slänga pga sur grädde, men det blev en fin dag ändå =) Till mig själv gav jag mig nya ögonbryn i födelsedagspresent....

Oktober 

Årets 10:e månad kom och med den Alvas 4-års dag! Som hon längtat. Barnkalaset för hela förskolegruppen blev en smärre katastrof då de som skulle lämna nyckeln till lokalen vi hyrt aldrig dök upp och vi fick i panik hitta en annan lokal att hyra.... EN TIMME INNAN KALASET STARTADE!!!! Det gick bra och barnen var nöjda, men stressen innan önskar jag inte att någon ska behöva uppleva.

Vi firade även Halloween med Frejas första disco och besök på Liseberg.

En fin höstfotografering på Tjolöholms slott fick vi till, älskar de fina höstfärgerna och bilderna blev magiska!

På höstlovet åkte vi upp till brorsan i Värmland, hjälpte honom att flytta och förberedde lite för att Nellie ska bo där i några månader medan vi är i Spanien. Nellie stannade kavr redan nu och det kändes galet tomt hemma utan vår 6:e familjemedlem.

Freja åkte på feber och hosta och spelade då in sitt första Youtube klipp där hon gör eget slajm.

November

Månaden då vi flyttade till Nerja, Spanien, var här... Så mycket planerande och packning innan den 18/11 då planet lyfte. 3 månader i värme och oplanerade dagar väntade.

Innan dess gjorde vi vårt slutgiltiga val till huset och det svåraste... kakel och klinker. Vi hoppas att vi valt rätt! Markarbetet på tomten påbörjades äntligen i slutet av november.

Jag och barnen var på utflykt en eftermiddag till Ramhultafallet, Sveriges sydligaste Vattenfall.

Vi åkte också till Hornsjön en dag, grillade korv och mös vid den öppna elden.

I Spanien fick vi värma soliga dagar till att börja med. Vi hängde på stranden och nere i Nerja centrum mycket. Barnen gillar att åka/gå till Balcon de Europa... mest för att vi alltid köper glass när vi är där.

Vi frossade i färsk mango, mandariner, avokado och tomater. Mikael åkte på ryggsmärta och var nästintill sängliggande i flera dagar och kunde inte bära eller lyfta tungt på flera veckor.

December

Årets sista månad...

Den här vi spenderat i Nerja. Ätit god mat, njutit av sol, värme och tid tillsammans. Åkt på utflykter till Favoritbyn Frigiliana, fjärilsparken i Benalmedeba och till alla de olika lekplatserna som finns här.

Vi har kommit in i en vardag här i Spanien där dagarna springer i väg. Till julen kom barnens farmor och hennes bror på besök. Även min syster och systerson kom hit... Så nu är det fullt hus här.

Hemma i Sverige fortsätter arbetet på tomten och veckan innan jul gjöts betongplattan för huset och garaget... Roligt att få uppdateringar till oss från snälla blivande grannar, tomtsäljare och markentreprenör.

Årets sista dagar spenderar vi ute i solen och värmen... mest på stranden där barnen samlar stenar och leker hela dagarna i ända. Lyckliga när de träffar andra svenska barn att leka med.

Nyårsafton firar vi med middag hemma och är vi vakna blir det ett besök på Balcon de Europa vid tolvslaget och kolla in fyrverkerierna och räkna in tolvslaget genom att äta 12 vindruvor... En spansk tradition som härstammar från 1800-talet då vinodlare i Alicante hoppades på lycka med nästa års skörd och försäljning.

Tack 2017 för ett fint och mycket speciellt år! Nu ser vi fram mot 2018 och allt spännande som kommer ske! Det som vi längtar mest efter nu är att huset ska bli klart och att vi äntligen får nycklarna i vår hand.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

☆Maj - Augusti 2017☆

Årsresume

Maj

Majmånad bjöd på:

Efterkontroll hos barnmorskan. Där jag fick tummen upp för bra genomförd förlossning.

Familjedag på Hemvärnsgården i Falkenberg firade vi tillsammans med många Hemvärnssoldater och deras familjer. Fin dag som innehöll god mat, turisttåg genom Falkenberg och trevligt umgänge.

Jag började jobba extra på Närakuten i Kungsbacka som medicinsk sekreterare, det jag är utbildad till.

Gynundersökning på Kvinnokliniken i Varberg skedde även det under maj, detta pga BRCA1-genen jag är bärare av.

Vi firade 8-årig bröllopsdag, Gummibröllop, den 21/5. Detta med en god marängtårta.

Mors dag firades i Stråvalla med frusen cheesecake.

Under hela månaden väntade vi förgäves på att bygglovsansökan skulle bli färdig... vilket självklart inte hände.

Juni

Den andra juni fick Mikael motta Hemvärnets bronsmedalj under en fin cermoni i Halmstad.

Bygglovsansököan blev fortfarande inte godkänd då grannarna klagade på husplacering och vi var tvungna att tänka om.... De ville även att vårt blivande garage skulle ha platt tak och inte sadeltak som är standard (!).

Under Junimånad åkte vi även till Liseberg några gånger, firade mormors födelsedag och barnen gick på långt sommarlov.

Vi hade en speciell Freja/mammadag då vi tog bussen in till Kungsbacka, åt lunch på stan och kollade i affärer. Detta var en rolig och mysig dag som Freja pratar om ofta.

Juli

Viktigaste månaden på hela året (enligt Freja) då stora tjejen fyllde 6 år! En dag hon väntat på i närmare 364 dagar ;) Födelsedagen firades den 16 juli med tårta och paket.

I början av månaden godkände äntligen grannarna den nya husplaceringen, men vi var tvungna att vänta till den 14:e juli innan bygglovet var i hamn.

Nu beslutade vi även om vår kommande flytt till Nerja i Spanien. Huset vi skulle hyra bokades upp i 3 månader... detta pga att vi inte hade något fast boende under hösten och inte kunde bo kvar i sommarstugan för länge.

Mikael gick på semester och vi tog en tur upp till Örebro för att denna gången hämta en del av våra mäbler och grejer. Vi fick napp på ett boende i närheten (8 km) från tjejernas förskola/skola och behövde nu hämta lite av vårt bohag som annars huserar i mitt föräldrahem.

Augusti

Den 5:e augusti flyttade vi in i "det röda huset" som vi tacksamt hyr fram tills vårt nya hus är färdigt. En stor lättnad att äntligen hitta någonstans att bo under hösten och även tiden efter vi kommer hem från Spanien. Ett bättre boende hade vi inte kunnat hitta!!

Geoteknisk undersökning blev genomförd på tomten, en markundersökning för att kolla bärigheten på marken där huset ska byggas.

Mikael åkte till Belgien den 12/8 och gick Dodentocht aka Dödsmarschen, vilket betyder att de gick 10 mil på under 24 timmar, närmare bestämt 22 timmar och 3 minuter.

Kungsbacka hemvärnsförening anordnar varje år Sveriges äldsta kanotlopp, Kungsbacka River, där Mikael är med som funktionär.

Den 21/8 började Freja i förskoleklass, en stor dag!

Och några dagar senare opererade jag bort livmoder och äggstockar i förebyggande syfte. Detta medförde att Mikael fick vara föräldraledig för Tyra i 5 veckor då jag inte fick lyfta tungt.

Innan operationen fick jag till en gravidfotografering med fina Hannah.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer