God morgon från Malaga

Nerja - Spanien

Hej fina ni ♡

Igår mötte jag upp mina finfina vänner Sara och Susanne på flygplatsen. Ett regnigt och blåsigt Spanien mötte dem, men många skratt, God mat och dricka fick summera den dagen.

Idag vaknar vi upp till ett skönare klimat men lite moln... hoppas det spricker upp senare.

Efter en underbar frukost är vi nu redo för shopping ☆☆☆

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Från analogt till digitalt på ett klick

Samarbete

//Inlägget är i samarbete med BGAvideo

Har ni mycket kort och videofilmer sparade på telefon, hårddisk, dator eller en molntjänst kanske?

Jag kan scrolla i evigheter bland de kort och filmklipp jag har och jag kan erkänna att 98 % av dem är på barnen. Sedan de föddes har bilderna verkligen eskalerat och varje litet ögonblick vill man föreviga… och med dagens teknik är det inte heller svårt att faktiskt föreviga varje litet steg. Det är inte många dagar som går som inte ett enda kort knäpps eller något litet filmklipp spelas in.

Jag vill verkligen hylla dagens teknik och jag älskar att det bara är att knäppa kort efter kort. Nu är inte jag speciellt gammal ;) men när jag var yngre så använde vi filmrullar med plats för 24 eller 36 bilder, här gällde det att tänka sig för när man fotograferade och man visste aldrig om bilderna blev bra… det fick man vänta och se när de framkallats.

Från när jag själv var liten finns det en handfull framkallade papperskort, allt annat finns på DIA-bilder eller på SUPER 8-film. Visst vi har diaprojektor och filmduk kvar någonstans på nån vind eller i något förråd tillsammans med alla dessa bilder och filmer, men hur ofta plockar vi fram den? Jag minns inte senaste gången det gjordes och det känns lite tråkigt… där finns alla dessa bilder, alla dessa minnen, men det är ingen som kollar, minns tillbaka, hör historierna som finns runt bilden, skrattar åt roliga hårfrisyrer eller jämför vem barn är lika. Jag avundas våra barn som kommer ha alla dessa bilder och minnen så lättillgängliga när de växer upp.

När jag fick höra talas om att det lätt går att få sina gamla DIA-bilder eller Super 8-filmer på en DVD-skiva eller ett USB-minne blev jag så glad! Tänk att återigen få se dessa alla dessa gamla minnen igen.

Hos BGAvideo kan man skicka in sina DIA-bilder, negativ, super 8-filmer, smalfilm, VHS-band och ljudband och få dessa på en DVD-skiva eller på ett USB-minne istället. Man kan känna sig lugn med att de behandlar bilderna och filmerna på ett varsamt sätt och med stor erfarenhet då de hanterar tusentals bilder varje dag. De kan också hjälpa till att återställa färg och kontraster på gamla bilder vilket kan vara till stor nytta då gamla bilder ofta försämrats just i sina färger.

Vi har som tidigare nämnts massor av diabilder från både min och mannens barndom som självklart ska lämnas in hos BGAvideo och föras över till en DVD-skiva eller ett USB-minne så vi lätt kan kolla på dem igen, höra historier och återuppleva minnen från våra föräldrar, syskon och släktingar om bilderna/filmerna som visas. Det ska bli riktigt roligt att få kolla på dessa bilder igen och inte ha dem gömda i lådor uppe på någon vind eller i ett förråd utan ha dem lättillgängliga.

Har ni några/något speciellt minne som finns på gammal film eller diabild som ni skulle vilja digitalisera?
Det skulle vara roligt om ni delade med er av det minnet i kommentarsfältet.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Nervös över att vara själv med barnen...

Nerja - Spanien, Tyra

Just nu är Tyra inne i sin värsta fas... ingenting duger, ingenting är bra.

Hon äter dåligt, hon sover dåligt, hon blir akut ledsen och svår att trösta, på-/avklädning och blöjbyte är det värsta som sker på en dag och man måste hålla fast henne för att få det utfört under skrik och gråt... Lite enklare är det om någon annan är med och distraherar henne. Då går det lite enklare och man själv badar inte i svett efteråt.

Gröten klöks hon av och vällingen ratar hon, det som hon gör bara nån vecka åt och slurprade i sig glatt. Får vi henne en halv barnmatsburk är det bra gjort, hon som knappt hade nått stopp förut.
 
Hon vill inte bli buren, hon vill inte gå, hon vill knappt krypa... det enda som är roligt är att krypa upp för den stenhårda trappan, som hon såklart inte får göra.

Hon är trött men vill inte sova, kämpar och stretar emot.

Jag börjar fasa för när vi kommer hem till Sverige igen och jag själv ska ha henne hela dagarna 😅 Nä så hemskt är det väl inte som jag får det att låta nu... men det är tufft! det tar på krafterna när hon är så missnöjd och ingenting hjälper.
Här i Spanien är vi många vuxna som kan hjälpas åt, avlasta varandra och bäst av allt, distrahera fröken när blöjan ska bytas...

Hoppas innerligt att denna fas hinner tonas ut innan vi kommer hem om 2,5 vecka. 

En betydligt gladare Tyra för en månad sedan ♡

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer