Livsmedelsfärg från Wilton

Tips/DIY, Mat - Efterrätt, Mat - Mellanmål

Allt blir lite roligare med färg

För ett tag sedan fick jag hem 8 st livsmedelsfärger i olika kulörer från Wilton. Sedan dess har jag testat dem i lite olika bakverk, blandat dem med varandra för att få fram andra nyanser. Det är verkligen så roligt att testa sig fram och på så sätt få lite roligare mat, mellanmål, efterrätter och fika. Dessa färger är så dryga, det räcker med en liten droppe för att få massor av färg.

Nedan testade jag att färga smeten i olika färger när vi skulle äta plättar till mellanmål. I efterhand såg jag att färgen behövde vara mycket starkare för att synas riktigt när plättarna väl var stekta, men roligt var det... och kladdigt!

Enkla medel som livar upp ett vanligt vardagsmellanmål väsentligt.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

BVC-besök och längtan efter våren

Tyra

Hej på er!

Är det någon mer än jag som längtar efter våren? Idag vaknade vi upp till -13 grader och inget kallvatten i huset... pust! Nu är klockan närmare 12 och vi har fortfarande inget vatten, eller varmvatten har vi i alla fall så något får man ju vara glad för. Ute på parkeringen imorse var det mer än en bil som inte startade pga kylan....

Jag kommer ursprunligen från Örebro och även om det inte är så långt från Göteborg/Kungsbacka så är det en helt annan typ av vinter där... Kylan är helt annan här nere, så mycket fuktigare och kallare. Den riktigt letar sig in i minsta vrå och för att inte tala om denna blåst... usch så kall!

Men men nog om klageri på vädret... solen lyser och himlen är blå! Det får vi vara glada för.

Jag och Tyra tog oss till BVC i förmiddags för 1-års besöket som inkluderade läkarbesök och vaccination. Stackars liten blev så ledsen när sprutorna togs, det gör riktigt ont i mammahjärtat när de får så ont. Nu sover Tyra för tredje gången idag, det tog verkligen musten ur henne att få sprutor. Nu hoppas vi hon sover bort eventuella biverkningar, barnen får ofta feber efter vaccinationen så det återstår till kvällen att se om hon får det eller inte. Idag ska vi i alla fall inte göra något mer än att hämta hem storasystrarna från förskola och skola. Resten av dagen får gå i lugnets tecken.

På tal om BVC-besök så hade Tyra lyckats växa till 77 cm och väger nu 10,5 kg. Hon följer sina kurvor jättefint och de brukar dala lite i viktkurvan när de börjar gå och röra sig mycket för i samma veva brukar ju även kosten ändras en del och mer "riktig" mat komma in i barnets liv.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Otrolig utsikt och inget batteri i telefonen!

Husbygge

Husbygge - 26 februari 2018

I dag har kylan verkligen hittat till västkusten... -10° visade termometern i morse, det kanske inte låter så kallt, men här på västkusten är det en isande och fuktig kyla som letar sig in i minsta vrå.

Vi vaknade även upp till en vattenkran som enbart gav oss varmvatten... kallvattenledningen hade tydligen hunnit frysa under natten. Det visade sig senare att en grävling (!) varit och norpat isoleringen runt vattenröret på ett ställe. Under eftermiddagen lyckades vi äntligen få vatten i kranen, toan, diskmaskinen och tvättmaskinen igen. Skönt att äntligen kunna spola på toan.... bara det att toalettstolen lyckades spricka eller något så det sipprar ur vatten hela tiden. Höjden av otur! och en aningens pinsamt att behöva be våra hyresvärdar om en ny toalettstol också.

Jaja allt löser sig alltid men det lyckas ju alltid hända flera saker i samma veva... Det ska inte vara lätt alltid. Ny toastol är i alla fall beställd och den gamla är lagad med silvertejp så länge 🤣

Men vi tog oss i väg till sommarstugan en stund efter dagens skola och simskola, det var så fridfullt, stilla och vackert med all snö och solen som spred sina varma strålar. Vi tog även en tur förbi nybygget på vägen hem, mest för att se hur kvällens solljus låg över huset nu. Typiskt nog hade jag inget batteri i telefonen när vi väl kom till huset så jag kan inte visa den otroligt vackra utsikten, men solen sken fint över huset och rakt in i vardagsrummet. Det kommer bli så vackert!

Idag var första gången som jag verkligen kände att det är vårt hus som byggs upp, att snart ska vi bo där, leva där! Det har hela tiden känts så otroligt långt bort, som en dröm man aldrig kan nå, men idag var den greppbar och glädjen är obeskrivlig. Vi stod en stund på den kommande altanen, precis utanför köket, och njöt av solens varma strålar. En favoritplats redan nu!

Byggställningarna var nedtagna så nu är de nog helt färdiga utvändigt. Genom fönstren kunde vi skymta att elektrikerna kämpar med sitt arbete... kablar och rör stack upp lite här och var.

Jag kan bjuda på lite bilder från dagen... inga från nya huset dock!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer