Tyras lilla krypin

Husbygge, Tyra

I detta lilla kryp in kommer Tyra få bo i början. Klädkammaren som nu blir ett litet litet barnrum på sina knappa 3,4 kvm. Vi har mätt och kollat så spjälsängen får plats längs med väggen längst in i rummet. En sänghimmel, några hyllor och lite mysig belysning så kommer detta lilla rum bli så fint. Får det plats ska även en liten garderob även stå här, en som inte är så djup, men som kan rymma hennes små kläder, funderar på en Stuva från Ikea.... Golvet är samma vitlaserade 3-stavsek som resten av huset, men här kommer det nog bli en stor mysig matta i hela rummet... lite som en heltäckningsmatta. Allt för att göra det ombonat och mysigt.

Tror ni det blir bra?

Tanken är att när Tyra blir så pass stor så hon kan sova i andra änden av huset ska denna klädkammare omvandlas till ett litet kontor. Jag har tankar på att jobba mer hemifrån när barnen är små, inte för att de ska vara hemma samtidigt utan mer för närheten till förskola/skola och slippa all pendlingstid som vi faktiskt måste räkna med när vi bor som vi gör... I vilket fall så kommer jag då behöva ett eget kontor där det går att stänga om sig. Denna tänkta klädkammare kommer nog aldrig få agera det den var tänkt till 😉 men det är också det jag älskar, tänka lite utanför boxen och använda de utrymmen till det man verkligen behöver. Vi har förberett med nätverkskablar och extra eluttag för detta syfte. Klädkammaren känns betydligt större än sina knappa 4 kvm, mycket är tack vare fönstret som ger mycket ljus.

Jag är väldigt glad att jag nämnde våra planer och tankar för snickaren i veckan... för annars hade de satt upp garderobsinredning här, men det behövs inte nu... så sur jag hade blivit om vi missat denna detalj. Massa extrajobb och hål i väggarna utan någon anledning.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Sköna måndag

Familj, Fotografering

Valborgsmässoafton

God morgon fina ni!

Hoppas ni vaknar upp till en alldeles underbar dag, vare sig du jobbar eller är ledig. Idag är det lovdag i skolan och Freja är således hemma med oss. Tyra vaknade som vanligt tidigt, men klaga kan jag inte göra när hon ändå sover hela natten igenom. Skönt ändå att Freja och Alva fick sova en stund till.

När de kom tassande ut från sina rum myste vi alla i soffan och till tjejernas önskemål kollade vi på del 3 av Mandelmans gård. Vilket härligt liv de lever, mycket jobb så klart med en självförsörjande gård, men ändå friheten är oerhört lockande! Jag hade gärna levt mer som dem. Helt självförsörjande kommer vi inte bli i nya huset, men planerna på ett rejält trädgårdsland och förhoppningsvis några hönor finns, jag måste bara komma över min hönsskräck, de är ju lite småläskiga ändå...

Vad har ni för planer idag? Ska ni kanske iväg till någon majbrasa?

Mikael jobbar idag så jag är själv med tjejerna... Vi ska åka iväg till en av mina äldsta vänner på förmiddagen, hennes två söner har precis fyllt 5 och 6 år. Älskar att träffa gamla vänner som det inte spelar någon roll hur lång tid det går mellan gångerna man ses, det är ändå lika roligt och lättsamt. Kvällen kommer bli lugn, Mikael är trött efter att ha gått Linnémarschen i Borås - ca 5 mil på lördagen och 2 mil på söndagen - så han var lite stapplig och stel i går ;)

Nu är tjejerna nyduschade och det är dags att göra oss i ordning för dagens äventyr... första stopp är Kungsbacka för presentshopping och sedan vidare till Särö för mys, lek och fika.


Det har inte blivit så mycket fotograferande på sistone, men dessa fina vårbilder tog vi i fredags kväll. Sista bilden är min personliga favorit, alla tre tjejer i fartens fläkt! Lillasyster som försöker hänga efter storasystrarna i allt de gör 💗

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Genom hela huset

Husbygge

Byggstök och inte färdigt och ena kortet är taget genom fönstret, men ser ni det magiska ljuset längst bort i köket, vardagsrummet? Alltså hur fint?

Står man i tjejernas allrum ser man genom hela huset, med köket i mitten, den naturliga samlingspunkten. Det ska bli så kul att få fotografera och visa upp huset utan alla dessa byggmaterial överallt. På bilden längst ner ser man hur golvet blir, vitlaserat 3-stavs ekparkett, så snyggt!!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer