Egna smoothiklämmisar

Länkarna i detta inlägg är enbart tips och inte reklam/sponslänkar!

Supersnabbt att göra själv, man vet exakt vad som är i, kan variera i oändlighet och anpassas till det barnet gillar.

Att göra egen smoothie till barnen är väl bland det bästa som finns. Det är underbar smak, härliga färger och massor av nyttigheter i samt att det innehåller inga tillsatser eller konstiga saker.

Dessa smoothisar slängde jag ihop igår när vi fick besök och de små även skulle få något gott till mellis. Det blev en "Tager-vad-vi-haver"/"Frystömmnings"-smoothie och jag kan lova att de blev så goda!

I dessa blev det
* Naturell yoghurt
* Mandelmjölk
* Frysta hallon
* Fryst mango
* Färsk persika

De frysta bären/frukterna tinade jag i micron en stund och persikan skalades och skivades. Sedan är det bara att mixa allt samman till en jämn "smet".

Jag måste verkligen rekommendera att ha i persika i smoothien, vilken smak! Det blev jättegott och Tyra slurprade i sig sin snabbt.

Ett annat tips är att göra större smoothiesatser och sedan frysa ner dem! Perfekta att ta fram och lägga i skötväskan om man ska iväg.

Man kan göra egna grötklämmisar, göra mer matiga smoothies med banan, avocado.... eller varför inte mixa barnmaten fint och ha i några klämmisar så finns det alltid något när hungern sätter igång. Trots att Tyra är över året äter hon gärna en klämmis med frukt, gröt eller mat. Grötklämmisen är nog favoriten och den mättar gott också, men varför inte göra ett gäng själv? Det får vi testa nästa gång.

Egna klämmispåsar hittar ni bland annat HÄR , HÄR och HÄR

Dessa nedan är mina favoriter som ska inhandlas inom det närmsta.

Dessa fina klämmisar hittar du HÄR

Hur söta är de inte?

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Påverkas kroppen annorlunda av denna värme med östrogentillskott?

Vår lilla sjöjungfru <3

Igår kväll, efter några timmar vid huset med målarpenseln i högsta hugg, tog vi oss en tur till sjön. Bara jag, Alva och hunden Nellie. Största anledningen var att Nellie, som är en alaskan husky, med rätt mycket päls, skulle få ta sig ett svalkande dopp. Den som dock badade mest och längst var Alva, som annars brukar vara rätt rädd och försiktig av sig, sprang själv ut i vattnet bland stenar och sjögräs, ingen rädsla utan bara ren och skär lycka. Fint att få åka iväg själv med henne en stund. Nellie sprang glatt i första gången men nöjde sig sedan med det, ett dopp räckte gott och väl för henne... skönt att få svalka ner sig efter en otroligt varm och tryckande dag.

Dagen igår var bland den värsta jag varit med om värmemässigt! Jag är inget stort fan av hög värme, men tycker ändå jag har klarat den rätt bra denna månad. Men igår var det ingen bra dag, det gick inte att svalka sig någonstans, svetten bara rann trots att jag inte gjorde nått ansträngande och huvudet bultade och gjorde galet ont. Framåt kvällen fick jag ont i magen och blev illamående, kände mig riktigt sjuk, men det gick över efter en stunds vila, tack och lov. Tror det är kroppen som säger ifrån, den vill inte ha fler så här varma pressande dagar utan nöjer sig glatt med en temperatur på 22 - 23 grader.

Jag vet inte om östrogenhormonet påverkas av värme och sol.... i höstas opererade jag bort livmoder och äggstockar vilket medför att jag får östrogen genom hormonplåster istället, det har varit lite svårt att hitta en bra balans och nivå på hur mycket östrogen jag behöver för att må bra. Jag kan lova att det har svängt en hel del i humöret sedan i augusti, men jag tror nog vi har hittat en bra dosering nu. Frågan är bara om man påverkas annorlunda av sol och värme nu? Jag svettas otroligt mycket mer än tidigare i alla fall, får vallningar ibland, och kan må rent skit då och då. Det märks när dagen för plåsterbyte närmar sig i alla fall, effekten av dem minskar nog då.

Idag hoppas vi på en svalare dag! Det fläktar lite ute och en sväng till stranden blir det nog efter förskola/skola. Nu under förmiddagen vilar och slappar vi inne, jag och Tyra. Här är det svalt och skönt nu och vi båda är i stort behov av några timmars lugn.

Önskar er en fin dag!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

God morgon ♡ Har ni hört talas om vit broccoli??

Freja, Tyra, Vardag

God morgon fina ♡

Shit vilken värme det har varit i natt! Måste garanterat varit över 20 grader, då räknas det väl som tropisk värme, om det är över 20 grader hela dygnet?

Jaja, i vilket fall var det galet varmt! Tyra somnade inte fören vid 22.30 så jag trodde hon skulle sova liiite längre idag, men inte det inte! 05.50 var det dags att stiga upp. Alva är den som sovit lugnast i natt (och sover fortfarande)... Freja vaknade vid 03-tiden och hade jätteont i magen. Det hjälpte när vi satt i soffan en stund. En hel del gaser var det nog som spökade. Känner mig så hjälplös när de små har ont, försöker komma på alla möjliga sätt att lätta på det onda och anledningar till varför de har ont...

... Freja frågade om man kan få ont i magen av vit broccoli. Det tog en stund för mig (klockan var ändå mitt i natten 😉) men det var såklart blomkål hon menade.
Vi får se om hon orkar gå till skolan idag, lovade att hon fick stanna hemma idag om hon ville... det är ju inte skolplikt i förskoleklass än så då kan hon få vara hemma då och då, men det händer inte så ofta för Freja älskar skolan. Det märks dock att hon varit lite trött det senaste och längtan efter sommarlovet är stor nu hos både stora och små! Ska bli så skönt att slippa passa alla dessa tider för lämningar/hämtningar.

Hoppas ni får en fin dag ♡ Vi hörs säkert senare!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer