Julen som inte riktigt blev som det var tänkt

Familj

Julen 2018 är en jul vi alltid kommer minnas. Första julen i huset, som vi längtat och inte minst Freja. Hon tyckte att förra julen i Spanien var fin, men det var ändå ingen riktig jul så i år skulle vi göra det där lilla extra för att få en fin och extra mysig jul.

Det som sedan hände som gör att denna julen kommer finnas kvar i våra minnen är när Freja insjuknade i vattkoppor den 6 december. Då ingen av våra tjejer haft vattkoppor kunde vi snabbt räkna ut att julafton skulle få firas med prickiga småsystrar. Så blev fallet, den 22 december började vattkopporna synas på både Alva och Tyra.

För Tyra blev det lindrigt, 20 - 30 koppor max, medan Alva fick betydligt fler och har haft det jättejobbigt. Alva har fått så många koppor att de inte går att räkna, det är så många så de flyter samman. Mest fick hon på ryggen, magen och huvudet. Hela ansiktet var helt fyllt med vattkoppor. Stackars Alva ♡ Den värsta dagen för henne var 23 och 24 december. Hennes allmäntillstånd var inte bra, feber, helt låg/trött, åt inget, orkade inget och ville bara sitta i knät. Det var nära att vi sökte vård för henne men avvaktade till juldagen. Då hade hon piggnat på sig, pratade och mådde bättre. Skönt det! Efter detta blev det bara bättre och bättre... på annandagen sov Alva hela natten och vaknade inte fören 9.30, pigg, glad och inte så mycket kliande.

Nu har kopporna börjat torka och läka ut, men vi är fortsatt satta i karantän här hemma.
Vi skulle egentligen jobbat både Jag och Mikael under alla mellandagar och då vi var själva på jobbet båda två ryckte igår Farmor in och passade sjuklingarna.
Idag är jag hemma med tjejerna men har även möjlighet att jobba lite hemifrån så det löser sig bra.

2018 blir en jul att komma ihåg. Trots sjukdomar och vattkoppor blev det en jättefin och mysig jul tillsammans ♡

Himmeln bjöd på otroligt vackra färger och även om det inte var mycket så låg det ett tunt, tunt lager snö på marken. Slapp vi i alla fall se alla ler-/jordhögar på tomten 🎄

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

21 december

Tips/DIY

3 dagar kvar till julafton och en hel del julklappar har hamnat under granen 🎄 Planen i år var att slå in några julklappar varje kväll för att slippa stressa och panikfixa julklapparna in i det sista.

Det började bra, men sedan brast planen 😅 Har fortfarande en hel drös paket att slå in. Trots att vi inte köpt såå många paket per barn så blir det rätt många sammanlagt.

Men hur fina blev inte dessa? 🦌❤🐱

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Hiss eller diss?

Tips/DIY, Husinspo

Hej fina ♡

I helgen påbörjade vi ett projekt som grott i mitt huvud ett bra tag.

Vi satte upp en stor träskiva på ena köksväggen, målade den med griffelfärg och TA-DAAA en griffeltavlevägg uppstod.

Jag älskar att få släppa loss på kreativiteten, men jag gillar inte när det behövs oändligt mycket prylar som ska plockas fram och städas undan... Så därför går det ofta förbi och blir ingenting istället.

Men med denna stora (gigantiska) blackboarden behövs endast lite pennor och kritor så kan kreativiteten flöda. Fördelen är att med bara en blöt trasa tar man bort och kan förändra hela köket på ett kick.

Idag var första gången och Oj så roligt det var! Fick bli en lite julinspirerad tavla, men den är inte färdig ännu... imorgon ska det komma till lite snöflingor och kanske en mistel också 🍃

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer