Årsresume 2018

Årsresume

Lite sent ute, men här kommer en snabb tillbakablick på vårat 2018.

Vi började året i Nerja, Spanien.
Där vi hade fina dagar tillsammans med familj, släkt och vänner ♡ En resa som alltid kommer finnas med i våra minnen.

Februari, månaden som Tyra fyllde 1 år ♡

Den 18:e landade vi åter på svensk mark efter närmare 3 månader i Spanien. Freja och Alva var överlyckliga att äntligen träffa alla kompisar igen och få leka i snön. Som de längtade efter vintern när vi var iväg.

Jag och Malin åkte upp till Töcksfors och hämtade hem Nellie ♡ som det visade sig att Tyra helt glömt bort när vi varit i Spanien och som nu var livrädd för henne. Då vi bodde i lilla röda huset som inte var större än 60 kvm så var det svårt att hålla dem ifrån varandra och lilla Tyra gallskrek så fort hon såg Nellie den första tiden. Som tur är gick det över, men det var kämpigt ett tag.

Barnen åkte på alla möjliga sjukdomar och vardagslivet sattes i rullning igen. 

Mars kantades också av sjukdomar hos barnen. Det var ruskigt kallt, kallare än det varit på många år. Vi åkte till huset ofta, längtade och väntade ♡ Firade påsk i Lillevrå med påskvandring på Stättared och påskbrasa på kvällen. Mysigt ♡

April bjöd fina vårdagar. Det blev mycket fotograferat, vilket jag är så tacksam för idag. Fantastiska bilder på barnen ♡

Träffade fina @Ovaddad för en gravidfotografering på Stråvalla strand där bilderna blev magiskt vackra! 

Längtan efter huset blev bara större och större. Tiden gick otroligt sakta...

Maj, Huset blev vårt!!

25:e fick vi nycklarna i handen efter en felfri slutbesiktning ☆ Äntligen!

Innan dess var vi på Visingsö med släkten men hela månaden gick i stort sett ut på att vänta, längta och oroa sig att slutbesiktningen inte gick igenom.

Juni 🌸

Skolavslutning, inflytt i huset, jordgubbssjälvplock, gjorde hemmagjord jordgubbssylt, jordgubbssaft och jordgubbstårta 🍓

Var hemma i Örebro, rensade bland gamla saker och tog farväl av föräldrahemmet som såldes samma månad.

Njöt av föräldraledigheten till fullo!  

Juli

Freja fyllde 7 år! Första kalaset i huset ♡
Mikael gick Njimegenmarschen i Holland. Jag jobbade en del på Gårdsbageriet i Idala.

Det blev en heldagsfotosession med vackra Sofia. Magiska bilder!

Varmaste sommaren på år och vi badade mycket, längtade efter regn (japp, jag gjorde det varje dag🙈) och svettades kopiöst mycket!
Tanken var att måla färdigt huset, men det var för varmt för att måla på dagtid. Kvällarna gick åt till målning och altanbygge.

Ett sommarlov att minnas.

Augusti

Tyra började på förskolan, jag började jobba på Närakuten och skolan startade. Nu blev planering och strukturering otroligt viktigt. Jobbade bara 75 % och var ledig varje onsdag.

Husmålningen fortsatte. Vädret var fortfarande varmt och skönt. Många kvällsbad i sjön blev det och vi började få ordning inne i huset ♡  

September

Jag fyllde 35 år ♡ fick den nästa städhjälpen, robotdammsugaren Greta 🙌

Vi var ute mycket, planterade höstblommor, planterade första japanska körsbärsträdet och altanen byggdes på entrésidan, vilket lyft det gjorde! Skönt att slippa lastpallstrappan.

Barnen var sjuka mycket och vabbdagarna avlöste varandra.

Ett stort beslut och köp gjordes... Vi beställde en pool, ett fortfarande (i januari 2019) overkligt köp men en dröm som alltid funnits har gått i uppfyllelse! Det dröjer dock till våren/sommaren 2019 innan den är i bruk.

Oktober,

Alva fyller 5 år! Kalas i huset blev succé ☆

Jag avslutade mitt vikariat på Närakuten och började jobba heltid på Åsa vårdcentral vilket blev en stor omställning. Barnen höll sig rätt friska denna höst.

Jobbade även på Gårdsbageriet och var med på Skördefesten på Tjolöholm.

November,

Freja och Alva spenderade höstlovet hos mormor och morfar i Smolmark ♡ Myste extra mycket med Tyra denna veckan för att torsdag - söndag åka upp till Smolmark vi också.

Vi var hos Shettisen Harry och red.

Njöt i huset och förundrades över den fantastiska utsikten varje dag!

December,

Julmånaden var här. Tomtenissen flyttade in och lämnade små lappar med bus och uppdrag varje dag

Jag åkte till Nerja med mamma, syster och hästarna Lena och Marita. Första resan helt själv från barnen. Välbehövligt att få komma iväg några dagar och få sakna varandra.

Vattkopporna slog till när jag var i Spanien. Först ut blev Freja som insjuknade 6 december... sedan var hon hemma från skolan nästan hela tiden tills jullovet.
Den 22 december fick både Alva och Tyra vattkoppor. Tyra endast några stycken (20 - 30 st max) och hade det väldigt lindrigt medan Alva blev jättedålig och hade så mycket koppor så det inte gick att räkna.

Vi var satta i hemmakarantän nästan hela december. Det blev mycket myst, vi tog det lugnt och kämpade oss igenom månaden som ändå blev väldigt fin.

Arbetet på tomten sattes fart och det påbörjades att fyllas upp...

2018, Alltså vilket år! Nu hoppas vi 2019 blir lika fantastiskt

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

God morgon ♡

Alva, Vardag

Ute ser det kallt och ruggigt ut. Brasan är tänd inne och sprider värme och ro med sitt smattrande ljud. Första kaffekoppen (av vad jag idag tror mååånga) är intagen i sängen och bredvid mig ligger Alva och sover.

Lilla vännen som var vaken många timmar i natt med ont i örat. Tillslut somnade hon om, klockan var nog närmare 05 då och förhoppningsvis sover hon en bra stund till.

Idag ska vi bara mysa, ta det lugnt och hoppas att öronvärken är borta.

Vad har ni för planer denna torsdag?

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer