Återbesök på plastikmottagningen

BRCA1

Hej fina!

Idag är det dags för mitt andra återbesök på plastiken. Andra gången av vad jag tror sex gånger där de ska fylla expanderproteserna med koksalt.

Förra besöket gick inte direkt bra... alla känslor och rädslor bara släppte och forsade fram. Idag hoppas jag det går bättre, jag vet vad som väntar och jag vet att det kommer kännas bättre efteråt, ja kanske inte direkt efteråt men om några dagar i alla fall.

Tänkte jag skulle förklara lite enkelt hur det funkar.

Expanderproteserna är som tömma plastbadbollar när de opereras in. Ni vet att när badbollar inte är fyllda med luft så ligger de veckade och skapar hårda kanter och veck.
precis så är det med expanderproteserna. De är knöliga och hårda på vissa delar, skapar skarpa kanter som kan trycka, skava och skapa smärta. Vartefter man fyller dem med koksalt så slätar de ut sig - som en badboll som fylls med luft.

Innan första fyllningen förra veckan hade jag fruktansvärt ont i högerarmen. Kunde inte ligga ner utan smärta eller lyfta på armen utan att det högg till. Det var antagligen en nerv som låg i kläm men direkt efter fyllningen försvann trycket på nerven och smärtan med den!

Idag är det då dags för andra fyllningen, som jag egentligen skulle gjort på bröstmottagningen i Varberg där jag tillhör. Men med tanke på det sammanbrott jag fick förra veckan och att proteserna ligger rätt djupt ville de att jag ska göra även denna fyllning på Sahlgrenska. Så idag ska vi in dit. Mikael och Freja får följa led mig så jag inte känner mig säker att köra bil ännu och speciellt inte efter fyllningen beroende på hur det går.

Det här är också min sista sjukskrivningsvecka. På måndag är det tänkt att jag åter ska gå till jobbet, vet dock inte om det blir på heltid ännu men i alla fall deltid. Morgnarna/förmiddagarna känner jag mig helt ok nu. Orkar fixa och greja en del men på eftermiddagarna kraschar jag! Sover fortfarande dåligt på nätterna vilket gör att orken och kraften försvinner helt på eftermiddagen. Hoppas och håller tummarna för bättre sömn, vill inget hellre än att börja jobba igen, få tillbaka vardagen och må bättre!

Visst det gör jag för varje dag och speciellt nu de senaste dagarna har varit riktigt bra (förutom tröttheten då) så jag känner mig fullt ut redo att fortsätta framåt!

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Välkommen Vabruari

Freja, Vardag

Den slog till tidigt i år, Vabruari! redan för två veckor sedan blev Freja sjuk i feber, halsont och allmänt dålig. Det blev bättre, men då blev det Alvas tur att vara hemma. I söndags slog det till på Freja IGEN! Stackarn har fått vara hemma hela veckan med mig, hostat, haft feber, ont i halsen och hängig. ♡

Vi var till vårdcentralen i måndags för att se så Jon inte hade en infektion i kroppen, men det verkar bara vara ett envist virus som håller i sig... eller ett nytt kanske?

Resten av familjen har klarat sig bra än så länge, men vabruari har ju precis startat och jag är övertygad på att det inte är sista vabbdagarna för denna månaden.

Önskar er en fin torsdag ♡ må gott och var glad ♡ 

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Tre veckor post-op

BRCA1

Tre veckor har gått sedan operationen och hur mår jag då?

Efter tisdagens fyllning av protesterna har det känts något bättre, något lättare. Den smärtan som förut strålade ut i högerarmen har nästan försvunnit och det beror antagligen på att en nerv tidigare låg klämd. Vartefter protesten fylls försvinner de skarpa kanterna mer och mer. Man kan se det som en plastboll som pumpas upp, ju mer luft desto rundare boll, detsamma är det med expanderproteserna, ju mer de fylls med koksalt ju slätare blir dem. Men dessa proteser är inte som riktiga implantat, de är vad som sägs i alla fall, jag kan inte uttala mig om det ännu.

Annars är jag väldigt trött, extremt trött! Det beror såklart på de sömnlösa nätterna... Mikael kämpar med barnen (och hemmet) för att låta mig vila och återhämta mig, men nätterna är inte lätta med dessa tre små yrväder vi har. Det här varit många uppvaknanden hos mest Tyra och Alva och vi har kämpat tillsammans för att få dem att sova gott. I natt var inget undantag. Det tär dock på oss just nu, sömnlösheten. Längtan efter att kunna ligga på sidan är den stor, att inte kunna sova som man är van vid är även det jobbigt såklart. svårt att finna en skön sovställning.  

Smärtan finns konstant, som en molande ömmande värk. Eller som ett gigantiskt blåmärke eller öppet sår. Varje rörelse, beröring på övre delen av brösten ger som elektriska stötar på huden. Den är så överkänslig och jag hoppas det snabbt försvinner.

Den vita BH:n bär jag dag som natt och trots att jag stundvis vill slita den i bitar så är den otroligt skön som stöd och jag hade inte klarat det utan den!

Jag fryser mycket, har dagligen huvudvärk som troligen beror på tröttheten. Jag får rysningar i överdelen av kroppen som går från brösten och ut i armarna.
En veckas sjukskrivning kvar, en vecka som ska ägnas åt vila och återhämtning.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer