Hemester - Bad i solnedgång

Familj

Hej fina!

Sista veckan på semestern är nu här och vädret har vänt från tropisk värme och sol dagarna i ända till mulet, regn och kyligare väder. För bara några dagar sedan tog vi cykeln från sommarstugan ner till stranden för ett kvällsdopp.

Det har inte blivit så mycket strandhäng för oss i sommar, dels för vi har haft en hel del pyssel med hemma och har kunnat kombinera det med bad i poolen. Alla har varit nöjda med det, stora som små! Det är annars svårt att hinna med något hemmavid på sommaren om man hela tiden ska åka iväg och vara borta hela dagarna.

Vi kände att hemester blev bra denna sommaren. Dels för att få greja hemma, bygga altan, så gräs, plocka stenar, sopa berg och bara vara hemma och dels gillar vi att vara hemma... Vanliga veckor så är vi på jobbet större delen av veckan och när man är hemma är det alltid så mycket som ska fixas och grejas med så just att bara vara hemma och njuta av ledighet är inget vi är så vana med.

Barnen har också dem varit så nöjda med att vara mestadels hemma denna semestern, få tillfälle att bara vara, leka med kompisar både hemma och åka iväg till dem och såklart bada, det gör de mest hela tiden, dagarna i ända.

Mysigt ändå med kvällsdopp i havet, sanden till trots! Alva har med moster och mormors hjälp lärt sig simma flera simtag (upp till 10 st) i havet denna sommaren. Under vattnet dessutom där hon tittar, mer än vad jag själv gör. Simskolan till hösten blir nog snabbt avklarad med denna vattenvana hon fått i sommar.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

En natt i skogen

Freja

För 4 år sedan tältade vi senast... i går var det dags igen. Halva Frejas liv senare så var det dags för en ny natt i tält, samma tält som senast men denna gång utan hund, på annan plats och med tunnare liggunderlag.

Vi lyckades pricka in dagen med högst luftfuktighet samt kvalmigaste vädret denna sommaren. Vi lyckades även pricka in den del av Halland som fick regn under gårdagen, inte så lite heller. Men vi hittade till slut platsen vi skulle tillbringa natten på.

I vindskyddet ordnade vi med middagen. makaroner med korvgryta, smakade så gott och det tyckte även getingarna. Freja som har en rädsla utan dess like för getingar kunde inte alls slappna av och kunde så klart inte njuta av maten det minsta. När tältet väl var uppe och hon kunde krypa in och stänga myggnätet om sig var det bra igen.

Vi lyssnade på ljudbok, Harry Potter del 1, åt godis och myste i tältet. Vi konstaterade även att det är lite fuskigt att killar kan stå upp och kissa, var som helst utan att behöva moona hela världen, undvika kisstänk eller riskera att ramla ner i den nykissade platsen... Freja tyckte det var väldans orättvist men vi kom fram till att nått får de väl ha som är bättre än oss kvinnor. För vi är ju fantastiska, tänk ändå att våra kroppar kan skapa en människa eller fler!! Om inte det är en superkraft så vet jag inte vad som är häftigare/mäktigare.

I tältet "sov" vi fram till cirka 06 då ett åskoväder härjade förbi och vi fick ta skydd i bilen. Mellan de värsta regnskurarna plockad vi snabbt ihop våra prylar och 06.50 var vi på väg till Ullared för hotellfrukost innan dagens besök på Gekås som vi lovat. Kan rekommendera att åka dit direkt när de öppnar, inte alls farligt med folk då. Frukosten på hotellet kan jag även den rekommendera, öppnar kl. 07, god frukostbuffé för en liten peng.

En fin upplevelse trots att den inte riktigt blev som vi tänkt oss. ♡ Nu sova i egen säng... Sååå skönt!

God natt ♡

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Semestervecka nr 3 - Värmland

Familj

I söndags tog vi oss iväg mot släktingar i Lysvik för några dagars lek och umgänge. Barnen lekte med sina tremänningar/sysslingar från morgon till kväll och har haft så roligt tillsammans.

Vi tog oss även en tur till Rottneros park för lite inspiration till vår blivande trädgård.

Så fint ställe som jag verkligen rekommenderar er besöka om ni är i Sunne. Efter en natt hos mamma och pappa i Smolmark (bara pappa egentligen då mamma är i stugan på västkusten och jobbar just nu) åker vi i eftermiddag hemåt igen.

Vi har hunnit träffa bror och svägerska en stund, hängt lite med deras hästar och Alva tog tillfället att sova där natten till idag ♡

I morse vaknade Tyra först av alla och vi myste i soffan en stund och sedan intogs morgonkaffet i uterummet, då var luften en aning svalare (typ 30 grader nu😅). Fin start på dagen.

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer