Hemmgjord puré till 6 månaders bebis

Mat - Barnmat

Köttsoppspuré

Igår kokade vi köttsoppa till middag, det är nog något av det godaste jag vet. Vi passade även på att koka en egen "Köttsoppa" till Tyra. Det är dessa stunder man ska tänka till lite extra och göra en extra sats mat till henne som går att frysa in och ta upp när hon ska äta. Det tar inte heller någon extra tid att göra hemmalagad barnmat då vi gör det i samband med vår egen matlagning, som ändå måste göras. Lite extra disk blir det såklart men inte mer än så.

Maten vi lagar till Tyra gör vi i en egen kastrull så vi kan utesluta det hon inte ska äta ännu, som tex. salt. Vi är dock inte rädda för att krydda hennes mat, inte starka kryddor såklart, men kryddor som förstärker smakerna och gör puré godare. Tyras mat blir inte soppa i konsistensen utan lite tjockare puré, men smakerna är detsamma som vår soppa därav kallar jag denna barnmatsrätt för köttsoppa 🍁


Recept "Köttsoppa"

Grytbitar
Palsternacka
Potatis
Morot
Kålrot
Kryddor
- Vi använde Timjan denna gång, men det är bara att ta det man själv gillar.

*Skär köttet i mindre bitar. Bryn försiktigt och häll på lite vatten. Låt koka ca 30 min.

*Skala och hacka alla rotfrukter, lägg i grytan och fyll på mer vatten så det täcker allt. Låt koka tills grönsakerna och köttet är helt mjukt/mört.

*Häll av buljongen, men spara den då det är bra att använda när maten ska puréas för att få rätt konsistens.

*Puréa till önskad konsistens med stavmixer - späd med buljongen, purén blir ofta lite fastare/tjockare när den är kall men det går även att få lösare konsistens på purén när den ska ätas, med lite olja, smör eller vatten.

*Portionera upp i antingen istärningsformar eller gör lagom stora portioner och frys in.

Glöm inte märka vad det är för mat, inte lätt att komma ihåg om man har ett gäng påsar liggande i frysen men utan etiketter.... då blir det suprisemiddag varje gång ;)

Kram Johanna?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229